Over 2.000 polakker er under observation for corona-virus, men der er fortsat ingen tilfælde der er fundet positive endnu, fastslog de polske myndigheder lørdag. Myndighederne mistænkes for at holde sandheden skjult for polakkerne. Foto: GIS.

WARSZAWA: Den polske sundhedsminister og de polske myndigheder fastholder lørdag, at der endnu ikke er konstateret tilfælde at smitte med corona-virus.

LÆS  75 politibetjente sendt i to ugers corona-karantæne

Det officielle Polen fastholder, at der ikke er fundet tilfælde af den dødelige corona-virus i Polen. Det er til trods for at flere læger påstår det modsatte.

Lørdag morgen benægtede den øverste embedsmand på området (GIS), Jarosław Pinkas rygterne i en samtale med dagbladet Fakt. Det var med udgangspunkt i en 25-årige kvinde fra Lodz, der har været i Thailand.

– Ingen af ​​prøverne fra den person, der mistænkes for at være inficeret med COVID-19-virus, var positive, siger Pinkas. Ifølge hospitalet i Lodz var den første prøve positiv. Med andre ord – så er der – ifølge den ansvarlige leder for ​​GIS – fortsat ingen af de patienterne der er under observation der faktisk bære corona-virus. Han fastholder, at der fortsat ingen corona er konstateret i Polen.

Ingen tilfælde, dårlige metoder eller spin?

I Polen undrer man sig over, at den nye corona-virus findes i alle nabolandene og i det meste af Europa. Måske er det metoderne man bruger der er problemet, eller også er der bare ingen smittede i Polen. Men der er også andre spekulationer. I dagbladet Fakt gættes der på, at myndighederne udsætter meddelelsen om det første offer, til præsidentens stærkeste modstander til valget i maj, Małgorzata Kidawa-Błońska indleder et stort konvent lørdag i Warszawa. Det første corona-offer vil kunne tage en del af opmærksomheden ud af arrangementet, skriver Fakt med henvisning til kilder i det politiske miljø. Mandag skal det polske parlament diskutere corona-virus med deltagelse af præsidenten.

LÆS  Polen trykker stemmesedler til valg den 10. maj

Præsidentens modkandidat skriver lørdag på Twitter:

– Jeg opfordrer statsminister Morawiecki og regeringen til at fortælle sandheden om omfanget af corona virus i Polen. Polakkernes sundhed er det vigtigste, – skrev Małgorzata Kidawa-Błońska.

LÆS  Polakker der vender hjem, skal i karantæne