Officielt: Ny regering i Polen i denne uge

Det synes under alle omstændigheder sikkert at statsminister Mateusz Morawiecki fortsætter, men det bliver i en ny regering med færre ministre. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen får en ny regering i løbet af denne uge, siger regeringens talsmand efter flere krisemøder.

LÆS  TVN reaktion på den nye kontroversielle medielov

Lederen af Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), Jaroslaw Kaczynski og lederen af koalitionspartneren Solidarna Polska, justitsminister Zbigniew Ziobro havde mandag et fire timer langt møde på to-mandshånd om regeringens fremtid.

Opbakning til brud

Kaczynski havde tidligere på dagen fået opbakning fra den øvrige PiS-ledelse, til at afslutte regeringssamarbejdet med Ziobro, hvis ikke den kontroversielle minister ville stoppe sin politiske enegang. Splittelsen blev åbenlys i det polske parlament den forgangne uge.

Regeringens talsmand, Piotr Müller, siger nu, at der kommer en afklaring om en ny polsk regering i løbet af ugen.

– Tiden er inde til at få renset luften, og konsekvenserne af det, vil være klart i denne uge, siger Müller.

Det mest sandsynlige vil være, at den siddende regeringskoalition fortsætter, om end med langt færre ministre. Det er også muligt, at PiS fortsætter som en mindretalsregering eller at der udskrives valg. Et valg vil formentlig blive et farvel til justitsminister Ziobro, da hans parti er langt fra spærregrænsen.

Dramaet om den polske regering fortsætter.

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.

 

LÆS  TVN reaktion på den nye kontroversielle medielov

 

 

LÆS  Politisk kaos: Ny afstemning efter Kaczynski nederlag