OL 2010 skudt i gang med 46 deltagere fra Polen

  Den polske skiløber Tomasz Sikora ventes at kunne hive medalje med hjem til Polen fra vinter OL 2010 i Vancoucer, Canada. Arkivfoto.


  VANCOUVER: Polens olympiske hold ventes at kunne hjemtage mellem fire og seks polske OL-medaljer ved vinter legene i Canada.


  I nat klokken lidt over 3 dansk tid, blev de 21. olympiske vinterlege skudt i gang i et brag af en åbningsceremoni.

  Fra Polen deltager i alt 46 atleter ved OL 2010 Vancouver.

  Polen med siden 1924

  Polen har deltaget i vinter OL hver gang legene har været afholdt. Samlet set har medaljehøsten, set med polske øjne, ved vinter OL gennem årene været ringe.

  I alt er det blevet til en guldmedalje, tre af sølv og fire af bronze til Polen siden legene startede i 1924. Trods de historiske ringe resultater, venter mange iagttagere, at Polen har udsigt til mellem 4 og 6 medaljer ved dette års lege i Vancouver OL 2010.

  Største medaljehåb

  Blandt de 46 polakker der deltager ved legene er der mange nye talenter, men favoritterne til medaljer på det polske hold er Justyna Kowalczyk i langrend, Tomasz Sikora i flere discipliner, Paulina Ligocka i kvinderness snowboard konkurrencer og sidst – men ikke mindst; den legendariske polske skihopper Adam Malysz ved OL2010.

  80 lande er med

  OL 2010 Vancouver startede i nat, og fortsætter måneden ud til den 28. februar. I alt deltager 5.500 atleter fra 80 nationer.

  Tragisk optakt

  Inden legene officielt blev skudt i gang, omkom en georgisk bobslædeløber under træning, hvor han blev slynget ud af sin slæde med over 140 km i timen, og direkte ind i en jernstolpe.

  Trods en hurtig indsats fra læger og sygeplejersker, stod den georgiske atlets liv ikke til at redde. Han blev senere erklæret død ved ankomsten til hospitalet.

  Kæmper videre

  Det georgiske team fortsætter trods det tragiske dødsfald, deres deltagelse i legene. Landets holdleder sagde efter ulykken, at selv om tabet var et chok, så var landsholdet vant til at kæmpe trods modgang.

  – Ved OL i Bejing blev vores land invaderet af Rusland. Alligevel fik vi medaljer med hjem, og selv om det er et hårdt slag at miste en kammerat, så er vi klar til at kæmpe, sagde holdlederen.