Jens_Mørch_polennu
WARSZAWA: Fem uger før der er valg til Europa-Parlamentet ser det ud til, at Lov og Retfærdighedspartiet bliver det største parti fra Polen i EU.

Med fem uger tilbage før valget til Europa-Parlamentet, står det største oppositionsparti Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) til at få 32 procent af stemmerne.

Tre procent forskel

Statsminister Donald Tusk’s parti, Borgernes Platform (PO), står til at få 29 procent af stemmerne, viser seneste meningsmåling fra TNS Polska.

Partiet, Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) får ifølge måling opbakning fra 10 procent af polakkerne, mens det mindste regeringsparti, det Polske Bondeparti (SLD) får tilslutning fra 5 procent af polakkerne, viser undersøgelsen.

Mindre forskel

I januar så det dog meget værre ud for Polens statsminister og Borgernes Platform. Den gang var der 10 procents forskel mellem PiS og PO, men krisen i Ukraine menes at have fået flere til at søge til Donald Tusk’s parti, der er mere Europa-venligt.

En meningsmåling for en uge siden, hvor der kun indgik kandidater til EU-valget i maj, viste endda et forspring til regeringspartiet på en procent.

44 procent deltagelse

Ifølge målingen ventes det, at valgdeltagelsen til Europa-Parlamentsvalget i Polen den 25. maj, bliver på 44 procent.