Parlamentsformand vil straffe uopdragne politikere

  Sundheds_minister_Polen_Ewa_Kopacz_polennu

  Parlamentsformand, Ewa Kopacz, er tidligere sundhedsminister i Polen og uddannet læge, og afviste som den eneste minister, WHO’s anbefalinger om vacciner mod svine-influenza. Det viste sig, at den polske minister fik ret, selv om der var internationalt ramaskrig mod hendes afvisning den gang. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Formanden for Sejmen, Ewa Kopacz, vil have nye regler for medlemmernes sprogbrug i salen.


  Formanden for Polens parlament, Sejmen, vil indføre effektive sanktioner mod “uparlamentarisk” sprogbrug.

  Udkast i denne uge

  Sejmen-formand Ewa Kopacz, siger at et udkast til et nyt regelsæt kommer i denne uge fra det etiske udvalg (KEP), der omhandler parlamentet medlemmernes adfærd og ordvalg.

  Ewa Kopacz siger, at parlamentsmedlemmer i dag kan opføre sig som de vil, relativ ustraffet.

  – Det ville være godt, hvis disse udskejelser ikke ødelægger billedet af de hårdtarbejdende medlemmer, siger hun.

  Afbrød debat

  Det nye regelsæt kommer på baggrund af en ophedet debat i Sejmen i fredags, hvor formanden afbrød debatten med en halv times pause. Det var efter at debattonen og ytringerne i salen, flere gange var forsøgt dysset ned.

  Det var en ophedet debat om salg af aktiemajoriteten i det statsejede energiselskab Lotus Group, der fik formanden til at afbryde mødet.

  Ned med kommunismen

  “Ned med kommunismen,” råbte flere medlemmer af det konservative oppositionsparti Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), og statsminister Donald Tusk fra Borgernes Platform (PO) blev beskyldt for at arbejde for det russiske hemmelige politi. Lovforslaget blev sendt til fornyet udvalgsbehandling.

  ’Din neger’

  En anden hændelse, der giver anledning til forslaget, var i slutningen af januar. Medlem af Sejmen for PiS, Marek Suski, tiltalte det nigeriansk-fødte medlem af Borgernes Plaform (PO) John Godson, som “din neger” (polsk: murzyn ).

  Gik imod WHO

  Ewa Kopacz er tidligere sundhedsminister i Polen og uddannet læge, og afviste som den eneste minister, WHO’s anbefalinger om vacciner mod svine-influenza. Det viste sig, at den polske minister fik ret, selv om der var internationalt ramaskrig mod hendes afvisning.