presse_tv_statsministeriet_polen_2016_jens_moerch

Tv-mediet er fortsat det vigtigste for polakkerne, når de daglige nyheder skal serveres. Kun online medier har oplevet fremgang i forhold til sidste år. Arkivfoto.


WARSZAWA: Polakker vælger tv og online medier, når de skal have dagens nyheder. Den trykte presse har nået et nyt lavpunkt.


En ny undersøgelse fra TNS Polska viser, at 71 procent af polakkerne foretrækker tv-mediet, når de daglige nyheder skal indtages. Selv om tv mediet markant er nummer 1, er andelen af polakker der fortrækker tv faldet fra 81 procent ved en tilsvarende undersøgelse for et år siden.

Flere går online

Undersøgelsen viser også, at 29 procent af polakkerne ser online nyheder på internettet – og det er en stigning fra 25 procent sidste år.

Trykt presse ned

Andelen af polakker der læser trykte medier, er faldet fra 20 procent i 2015, til 15 procent i år. En procent mere – nemlig 16 procent får deres nyheder fra radioen, mens samtaler med venner, bekendte og familier udgør hele 24 procent.

Vigtig men gratis

Undersøgelsen viser også, at 83 procent af polakkerne mener at adgang til objektive nyheder er vigtige, men 20 procent af dem kunne aldrig finde på at betale for nyhederne.