Polakker: Ukrainske flygtning er godt for økonomien

Ukrainske flygtninge
Et flertal af polakkerne mener, at de ukrainske flygtninge der kommer til Polen, er gavnlige for den nationale økonomi. Foto: Piotr Lapinski, LAPP Press Foto.

WARSZAWA: Over halvdelen af polakkerne mener, at de ukrainske flygtninge er gavnlige for den polske økonomi. Hver tredje er uenig.

LÆS  Lech Walesa: Det er farligt at undervurdere russerne

54 procent af polakkerne mener, at det er godt for den polske økonomi, at der er kommet så mange ukrainske flygtninge til Polen. 32 procent af polakkerne er uenige i den påstand, viser en meningsmåling for Dziennik Gazeta Prawna og tv-stationen RMF FM.

Ifølge en anden undersøgelse også fra februar, går 78 procent af polakkerne ind for at tage imod ukrainske flygtning til Polen.

10 millioner ukrainske flygtninge

Mere end 10 millioner mennesker har nu krydset grænsen til Polen fra Ukraine, siden Rusland indledte sin anden krig mod Ukraine den 24. februar sidste år. Cirka 1,5 million ukrainske flygtning har taget imod tilbuddet, om et polsk ID-nummer. Det giver dem adgang til uddannelse, sundhedspleje og sociale ydelser.

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

 

LÆS  Polen og Litauen overvejer at lukke grænserne

LÆS  Præsident kræver omgående sanktioner mod Rusland