Polakkerne er ikke gode til at spare op

  polakker_spare_ikke_op_maja_giannoccaro_polennu

  Polakkerne er stadig ikke gode til at spare op, selv om der er fremgang at spore, viser ny rapport. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Kun en ud af otte polakker sparer op, og der bliver sat for få penge af til pensioner, viser ny rapport.


  Den årlige opgørelse fra Kronenberg Fonden viser, at kun én ud af otte polakker spare regelmæssigt op, mens der også bliver sat for få penge til side til pensioner.

  Bedst i syv år

  Krzysztof Kaczmar, der er formand for Kronenberg Fonden siger til Polsk Radio:

  – Kun 12 procent af polakkerne sparer op. Det er meget lidt. Men på positiv siden kan vi glæde os over, at for første gang i syv år, er det over 10 procent af polakkerne der sparer op, siger formanden til Polsk Radio.

  Undersøgelsen viste også, at 75 procent af polakkerne gerne vi spare op, mens det tilsvarende tal for et år siden, blev opgjort til 61 procent.

  Kvinder sparer mest

  De polske kvinder sparer mest op, mens mændene er mere tilbøjelige til impulsindkøb, hedder det i rapporten.

  Lav pensionsopsparing

  Det er kun 16 procent af polakkerne der sætter penge til side til pensionen. De fleste af dem der gør det indbetaler mellem 100 og 500 zloty om måneden.

  Flere grunde

  10 procent af polakkerne investere penge, men det tal er også lavt, og det skyldes at mange polakker fortsat ikke har tillid til de finansielle institutioner i Polen, mener Krzysztof Kaczmar. Også den lave rente i Polen, er en medvirkende årsag til den manglende vilje til opsparing.