Polakkerne er steget markant i løn det seneste år

  polakkerne_tjener_flere_penge_jens_moerch_polennu

  Polakkerne er steget i løn det seneste år, så gennemsnitslønnen nu er på 4.137 zloty om måneden. Det øgede forbrug og lønstigninger i Polen får økonomerne til at tro på fortsat vækst i Polen de næste tre år. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polakkerne har oplevet en markant lønstigning i perioden fra februar sidste år til februar i år.


  Det officielle Polens Statistik (GUS) har netop udsendt en opgørelse over udviklingen i lønningerne i Polen det seneste år. Opgørelsen viser, at polakkernes løn er steget med 3,9 procent målt fra februar 2015 til februar 2016.

  Gennemsnits månedsløn

  Gennemsnitslønnen i Polen er nu på 4.137 zloty om måneden, hvilket med den dagsaktuelle kurs svarer til 7.235 danske kroner brutto.

  Basis for vækst

  Økonomer i Polen siger, at lønstigningerne og dermed stigninger i forbruget, er den væsentligste drivkraft for en fortsat stigning i bruttonationalproduktet (BNP).

  Fortsat vækst

  Den polske nationalbank NBP forudsagde tidligere på ugen, at væksten i år og i 2017 vil blive på 3,8 procent, mens den i 2018 vil falde til 3,4 procent. Den amerikanske storbank Morgan Stanley har netop opjusteret sine forudsigelser om den polske vækst i år fra 3,2 til 3,6 procent.