Polakkerne foretrækker sorte biler

  Warszawa_Iben_Molgaard_Madsen_Polen

  Over halvdelen af polakkerne foretrækker en sort bil, viser en ny opgørelse. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: Polske bilejere er konservative, når det gælder valg af farve til bilen. 61 procent af de polakker, der står foran at skulle købe ny bil, vil have en sort.


  Når polakker er på udkig efter en bil, er det ikke kun bilens mærke eller pris, som afgør det endelige valg. Et af de vigtigste kriterier er også bilens farve, især når det er en kvinde, der skal købe bil.

  De fleste er på udkig efter en sort bil, mens sølv, grå og blå er de efterfølgende foretrukne farver, oplyser bilportalen mobile.eu.

  Sort, sølv og grå

  61 procent af polakkerne foretrækker at købe en sort bil. 33 procent af de adspurgte vil gerne købe en bil der er sølv-farvet, mens 20 procent foretrækker en grå.

  Bilfarvers ‘betydning’

  Ifølge psykologer er farven ikke blot et udtryk for ejerens æstetiske præferencer, men også af karakter. Bilportalen skriver desuden om menneskerne bag farverne:

  Farver har følgende betydninger:

  Sort er farven for smartness og elegance. Ejere af sorte biler kan have en tendens til at dominere, også på veje – de kører ofte for hurtigt.
  Sølv er det mest praktiske farve – dels fordi farven skjuler snavs, og det betyder færre bilvask. Farven er ofte valgt af praktiske grunde, af personer der skal have orden omkring sig.
  Grå vælges af rolige og velafbalancerede bilister. De løber ingen risiko og køre ikke for stærkt. De vil ikke skille sig ud fra mængden. Når man kører bag en grå bil, kan man føle sig sikker.
  Rød er farven til spontane, glade og magtfulde mennesker. En bilister i en rød bil er en optimist, men ofte meget uforsigtig.