Polen åbner skoler og børnehaver efter corona-lukning

Kvinder Polen boern_skole_polen_gdansk_polennu
Polen har EU’s næstlaveste fødselsrate, og det er kun gået tilbage siden Kaczynski-regeringen kom til magten i 2015. Men partiformanden mener, at det skyldes at kvinder drikker for meget. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen åbner børnehaver og skoler igen fra 1. september, når skoleåret begynder. Fjernundervisning fastholdes i de særlig corona-udsatte områder.

LÆS  Dagens polske corona tal: 342 døde polakker

Polen åbner skolerne igen, når skoleåret begynder 1. september. Det siger Dariusz Piontkowski fra Undervisningsministeriet. Siden marts har de polske skoleelever modtaget fjernundervisning, men fra september kan lærer og elever mødes igen fysisk. Men ikke alle steder.

Undtagelser

I 19 ud af Polens i alt 380 skoledistrikter, fastholdes fjernundervisningen. Det er i de områder som de polske myndigheder har vurderet som corona-kritiske (røde og gule områder), hvor der er ekstraordinære sikkerhedsforanstaltning for at begrænse smitten.

10 gode råd

Sundhedsmyndighederne har udarbejdet en ny vejledning – 10 regler for sikker undervisning i skolen – der giver vejledning i hvordan corona-smitten begrænses. Vejledningen handler blandt om rengøring af hænder, undervisning i det fri, begrænset ophold i klasselokaler, og andre gode corona-råd.

I alt er 53.676 personer i Polen bekræftet covid-19 smittede, og 1.830 er døde med den frygtede sygdom i kroppen.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Støt et frit og uafhængigt medie! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Dagens polske corona tal: 342 døde polakker
LÆS  Polsk corona nedlukning forlænges til 25. april