Polen aflyser fælles aktiviteter med Rusland næste år

  Radek_Sikorski_Polen_polennu

  Ruslands udenrigsminister Sergey Lavrov sammen med Polens udenrigsminister Radek Sikorski da smilene var store i december, hvor aftalen om polsk og russisk år i 2015 blev indgået. Nu aflyser Polen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Krisen med Rusland får nu Polens regering til at aflyse det planlagte russiske år i Polen, og det polske år i Rusland, der skulle have været gennemført i 2015.


  Trods tilnærmelser mellem Polen og Rusland de senere år, har Polens regering i kølvandet på krisen i Ukraine, netop valgt at aflyse det polske år i Rusland, og det russiske år i Polen.

  Aflyser 2015

  – Ministerrådet har besluttet at aflyse det polske år i Rusland og det russiske år i Polen, der er planlagt i 2015, siger regeringstalsmand Malgorzata Kidawa-Blonska onsdag aften.

  Der skal være en god atmosfære og stemning af sammenhold mellem kunstnere og publikum, for at kunne opnå succes, tilføjer talskvinden.

  En samlet regering

  – Det er hele regeringen der står bag, men både udenrigsministeren og kulturministeren har begge sagt, at det er umuligt at gennemføre kulturudvekslingen med Rusland, i den nuværende situation.

  Til dagbladet Rzeczpospolita siger udenrigsminister Radek Sikorski, at planerne for det russiske og polske år vil blive udskudt i meget lang tid.

  Aftale fra december

  Aftalen om det polske og russisk år er indgået mellem de polske og russiske udenrigsministre, Radek Sikorski og Sergey Lavrov, da de lavede en plan i december om en langsigtede indsats for at bedre de polsk-russiske relationer.