Marcin_Bosacki_talsmand_Polen_udenrigsminister_polennu

Talsmanden for Polens Udenrigsministerium, Marcin Bosacki, afviser overfor det polske nyhedsbureau PAP, at russiske soldater har tilbageholdt en polsk spion. Foto: Polandmfa.


WARSZAWA: Talsmanden for det polske udenrigsministerium afviser russisk påstand om, at en polsk og en britisk spion er tilbageholdt i Moldova.


OSCE og Polen afviser, at en polak og en brite er blevet tilbageholdt i Moldova af russiske soldater, som polennu.dk skrev onsdag. Påstanden blev fremsat i det russiske parlament Dumaen, og onsdag bekræftede Ruslands viceforsvarsminister tilbageholdelserne.

LÆS OGSÅ
Rusland tilbageholder brite og polak for spionage

Polsk talsmand afviser

– Intet af det er sket, siger talsmanden for Polens Udenrigsministerium, Marcin Bosacki, til det polske nyhedsbureau PAP.

Og han bakkes op af OSCE-ambassadøren, Jennifer Brush, fra Moldovas hovedstad. Til den polske Radio Zet siger hun:

– Ingen er blevet anholdt. Intet er sket.

Men i Rusland fastholder man, at russiske soldater har tilbageholdt to spioner.

Under dække af OSCE

Ruslands viceforsvarsminister, Valery Yevnevich, sagde onsdag til det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS:

– Vi har tilbageholdt to officerer, der er fra Storbritannien og Polen, og som under dække af OSCE, arbejder med at indsamle efterretninger.

Begge mænd er, ifølge de russiske medier, blevet tilbageholdt i nærheden af Cobasna i den nordlige del af den delvist selvstyrende provins, Transdnestrien, hvor der ligger et russisk ammunitionslager.

Del af Moldavien

Transdnestrien-provinsen ligger mellem Dnjestr-floden og Ukraine, og regnes af Republikken Moldova som værende et autonomt område inden for Moldovas grænser.

2.500 russiske soldater

Moldova, der løsrev sig fra Rusland i 2001, må stadig affinde sig med, at Rusland har 2.500 soldater i landet.

Rusland har ønsket at udvide sin tilstedeværelse i Transdnestrien med en ambassade, men Moldova har afvist alle tilnærmelser indtil Rusland har trukket sine soldater ud af landet.