Royal_Greenlands_fabrik_i_Polen_følger_danske_standarder_polennu

Fødevare er billigst i Polen, viser en ny opgørelse fra EU’s 27 medlemslande. Billedet er fra Royal Greenlands fabrikker i den nordlige del af Polen. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.


BRUXELLES: Polakker betaler mindre for fødevarer end borgere i andre EU-lande, viser en ny undersøgelse.


Ifølge en ny undersøgelse, er Polen det billigste land at købe sine fødevare i, foran England, mens priserne i Tyskland er fem gange højere end i Polen.

I Polen er især sukker, tomater, mælk, fjerkræ, mel og mælk væsentlige billigere end i andre land. Kun kaffe og vin er ikke billigst i Polen, men priserne er stadig under det europæiske gennemsnit.

Æbler billigst

Det absolut billigste fødevareprodukt i Polen, i sammenligning med andre europæiske lande, er et æble. I Frankrig og Italien er æbler 340 procent dyrere, selvom analytikerne i dagbladet Rzeczpospolita mener, at denne prisforskel alene bunder i, at Polen har mange frugtplantager.

Kun øl og vin

Eurostat undersøgelsen viser også, at fødevarerne i Polen ikke kun er billigere i forhold til lande i Vesteuropa, men også i forhold til andre centraleuropæiske lande som Ungarn, som er det eneste sted med billigere øl og vin, og Tjekkiet og Slovakiet, hvor softdrinks er det eneste der er billigere end i Polen.