Polen er blevet et populært rejsemål for danskere

  Malgorzata_Hudyma_PTO_Turistchef_Norden_Polen_Martin_Bager_polennu

  Der er god grund til at smile for Polens turistchef i Norden, Malgorzata Hudyma. Polen var danskernes foretrukne rejsemål blandt de Central- og Østeuropæiske lande i 2013. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Danskerne foretrækker Polen som rejsemål fremfor andre lande i Central- og Østeuropa, oplyser Danmarks Rejsebureau Forening.


  Antallet af danske turister der har valgt Polen som rejsemål for en ferie er fordoblet på tre år. Det viser nye tal fra Danmarks Rejsebureau Forening (DRF). Tallene viser, at der var 120.000 danskere der tog på ferie i Polen i 2013. Sammenlignet med andre lande i Central- og Østeuropa, er Polen nu danskernes favoritdestination foran Tjekkiet og Kroatien.

  Fuld på højde

  – Lande som Kroatien og Polen er efter min mening fuldt på højde med Spanien, Italien og Frankrig, siger Lars Thykier der er formand for Danmarks Rejsebureau Forening til Politiken.

  Polen er meget mere

  – Mange har også glemt, at et land som Polen har en række store skiområder østpå. Landet er meget mere end Warszawa og Krakow, og mange oplevelser er på højde med traditionelle vesteuropæiske lande, siger Lars Thykier.

  Glad turistchef

  Chefen for den Polske Turistorganisation (PTO) i Norden, Malgorzata Hudyma glæder sig over de nye tal fra Danmarks Rejsebureau Forening.

  Turistchefen siger til dagbladet Politiken, at hun har observeret en trend, hvor flere nordiske rejsende vælger at rejse i kortere tid, og hvor de vælger billigere rejsemål i deres sommer- og vinterferier.

  Flere svipture

  – Det giver både tid og flere penge til at tage kortere ture til lande som Polen, der ligger tæt på Danmark, og som man sagtens kan besøge på en weekend.

  – Den økonomiske situation de senere år er også grunden til, at folk fra Norden ser mere efter value for money. Og Polen er et godt eksempel på netop det, siger Malgorzata Hudyma til Politiken.

  Flyruter betyder noget

  Turistchefen siger, at europamesterskaberne i fodbold i 2012, gav Polen omtale og trak flere til og ikke mindst har antallet af direkte flyruter til landet en direkte afsmitning på antallet af besøgende.

  – I de seneste fem år har vi haft en stigning i antallet af flyruter mellem Danmark og Polen, ikke bare fra København, men også fra forskellige lufthavne i Jylland. En ny direkte rute giver udslag i turiststatistikkerne med det samme, siger den polske turistchef til Politiken.

  Rod i tal

  De nye tal fra Danmark glæder den polske turistchef ekstra meget, for ud fra de officielle polske statistikker over turisme fra Polens Statistik (GUS) var kun 80.000 danskere på ferie i Polen i 2013.

  – Det er svært at opgøre antallet af turister for Danmark nøjagtigt, fordi mange danskere kører i egen bil eller tager med et busrejseselskab, og de tal opfanges ikke i vores statistiker som de udarbejdes i dag, men der arbejdes på at gøre optællingerne mere omfattende og nøjagtige, siger Hudyma til polennu.dk.

  Flere danskere til Polen

  Turistchefen forventer en yderligere stigning i antallet af danskere i Polen, når der åbnes en ny lavpris fly forbindelse mellem Billund og Gdansk i juni.