Polen er klar til EM-fodbold mod Portugal

polakker_i_em_omlaedning_fodbold

Det polske landshold ved EM efter kvalifikationen til kvartfinalen i aften. Foto: PZPN.

LÆS  Polen sikrede sig tre vigtige EM-point over Albanien

WARSZAWA: Den polske hovedstad er pakket ind i hvidt og rødt. I aften spiller Polen kvartfinale mod Portugal ved fodbold EM i Frankrig.

LÆS  FIFA: Polen er i playoff-finalen til fodbold VM 2022

Aldrig tidligere har Polen nået en kvartfinale ved et europamesterskab i fodbold. I aften gælder det modstanderen Portugal med topscorer Ronaldo på holdet. Der er TV-2 forlydende om, at det kan blive hans sidste kamp i dag, hvis Polen vinder.

Polens Ronaldo

Overfor Ronaldo står polske Robert Lewandowski, som er EM-kvalifikationens topscorer, men som kun har scoret en enkelt gang under slutrunden – og det var på straffe. Lewandowski er ellers en livlig målscore. I en CL-kamp scorede han fire gange, og han er topscorer i den tyske Bundesliga.

Kender vores styrke

Den polske træner er da også optimist forud for kampen, der med en sejr kan give Polen plads i semifinalen.
– Jeg synes vi har bevist hvad vi er i stand til at gøre, men lad os nu vente til kampen og se. Vi kender vores styrker, og den vil vi bruge. Det er ingen overraskelse for os, at vi er kommet videre i turneringen. Vi har også gjort gode fremskridt, og vi forventer at levere fodbold på et meget højt niveau, siger den polske landstræner Adam Nawalka.

Farlig på kontra

Nawalka mener, at Portugal har et stort potentiale, og de er gode til at forsvare deres mål. Han siger også, at portugiserne kan være farlige i kontra-situationer.

LÆS  Nederlag til afbudsramt polsk fodboldlandshold

– Vi regner med at det bliver en svær kamp, men vi vil være spilstyrende med vort eget spil, sagde landstræneren på et pressemøde onsdag.

Kampen spilles i aften klokken 21.00

LÆS  Uofficielt: Robert Lewandowski skifter til FC Barcelona