Polen fastholder nej til at sende soldater til Libyen

  Bogdan_klich2

  Helt fra starten har Polen afvist at sende sine væbnede styrker til Libyen. Til gengæld har Polen været involveret i Libyens nuværende politiske uro, og har støttet landet med humanitær bistand. Foto: Grzegorz Petka


  BRUXELLES: USA forsøger at få Polen til at deltage i den militære kampagne mod Gaddafi-regimet i Libyen, men Polen afviser fortsat at støtte med andet end læger og sygeplejersker.


  Polens forsvarsminister Bogdan Klich mødtes med USA’s forsvarsminister Robert Gates på NATO-topmødet i Bruxelles i går. Bogdan Klich gentog og understregede overfor sin amerikanske kollega, at den polske politik over for Libyen forbliver uændret. Polen vil ikke deltage i den militære aktion mod Libyen.

  Humanitær støtte

  Polen har siden oprøret startede, afvist at sende væbnede styrker til Libyen. Til gengæld har Polen tilbudt både læger og sygeplejersker, og har i forvejen støttet landet med humanitær bistand, og har rådgivet i demokratiske forandringer, overfor oppositionen i Polen.

  Afghanistan prioriteres

  Den polske forsvarsminister tilføjede, at Polens deltagelse i Afghanistan er højeste prioritet.

  – Hvis vi skal være effektive i Afghanistan, så bør vores styrker ikke deltager i den militære aktion i Libyen, sagde forsvarsministeren Bogdan Klich.