Polen fejrer sit vigtigste jubilæum

  polen_fejrer_1050_aar_for_kristendommen

  Polens præsident Andrzej Duda kaldte fredag Polens første kongedåb, for den vigtigste begivenhed i Polens historie. Foto: Andrzej Hrechorowicz, KPRP.


  POZNAN: Præsident Duda kaldte det den vigtigste begivenhed i landets historie, da Polen fredag fejrede jubilæum for den polske stat og kristendommens indførelse.


  Polen fejrer i disse dage 1050 års jubilæet for oprettelsen af den polske stat og den polske konge Mieszko den førstes dåb.

  Festlighederne foregår i Poznan, der er den nærmeste nutidige storby til Polens første hovedstad Gniezno.

  Parlament flytter ud af Warszawa

  Polens parlament har i anledning af jubilæet for første gang i nyere tid valgt at flytte ud af Warszawa for fredag at holde en parlamentssamling i Poznan, hvor Polens præsident blandt andet holdt tale.

  Vigtigste polske begivenhed

  – Mieszko den førstes dåb er den vigtigste begivenhed i hele den polske stats og nations historie, sagde Polens præsident Andrzej Duda i sin tale til parlamentet fredag.

  – Den gang sagde vi, at vi var klar til at bygge en nation – vores egen stat, at skabe den, forsvare den og når det var nødvendigt at dø for den, sagde den polske præsident.

  Tre dages fejring

  De tre dages festligheder begyndte torsdag i Polens første hovedstad Gniezno med festgudstjeneste i domkirken.

  Fredag samledes parlamentet i Poznan, hvor der også blev holdt festgudstjeneste i domkirken, mens festlighederne lørdag flyttes til INEA Stadion i Poznan med kulturelle og musikalske events for et større antal tilskuere.