Polen fik point i sidste kamp ved VM i fodbold

polen_vinder_japan_2018_vm_fodbold

Der var stor jubel, da det lykkedes polakkerne at score i den sidste kamp ved VM i fodbold i Rusland. Nu er polakkerne på vej hjem. Foto: PZPN.

MOSKVA: Polens fodboldlandshold vandt torsdag aften over Japan, der gik videre i VM slutrunden på den nye fairplay regel.

Polakkerne havde ikke noget at spille for i den sidste puljekamp ved VM i fodbold. To kampe og nul point var en sikker returbillet efter gruppespillet for de hvid-røde. Men sådan var det ikke for dagens modstander Japan. En sejr ville sikre dem adgang videre i turnering, og under indflydelse af den anden gruppekamp mellem Senegal og Colombia, der blev spillet samtidigt.

Polsk mål

Den første halve time af kampen mellem Polen og Japan skete der ikke meget. Og det var polakkerne der kom bedst fra start og havde flere chancer i første halvleg. Efter halvlegen i det 59. minut lykkedes det polakkerne at komme foran efter en returbold fra et frispark.

Og med det resultat var Japan ude af VM. Og det var polakkerne der lagde mere og mere pres på kampen, som var tættere på 2 – 0 end 1 – 1. Men efter 90 minutter og 3 minutters tillægstillid stod der 1 – 0 til Polen. Det var den første – og sidste – VM-sejr polakkerne fik i hus.

Japan videre

Resultatet af den anden kamp i gruppen betød dog, at Japan trods nederlaget gik videre på bekostning af Senegal, som de stod lige med målt på point og mål. Derfor blev det reglen om fairplay der blev afgørende, og da japanerne havde fået to advarsler mindre end Senegal, var det Japan der gik videre.