tupolev-tu-154-smolensk_0
WARSZAWA: Billeder, der er taget lige efter præsidentens fly styrtede ned i Smolensk, er kommet i omløb på flere hjemmesider.
LÆS  Præsident: Polakker til valg søndag den 13. oktober


Den russiske ambassadør i Polen er indkaldt til samtale i det polske udenrigsministerium. Årsagen er, at flere billeder fra ulykken i Smolensk den 10. april 2010, optræder på flere hjemmesider. Billederne er optaget lige efter ulykken, og det er formentlig russiske rednings- eller sikkerhedsfolk der er fotografer, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

Undersøgelse

– Polen forventer, at de russiske myndigheder griber hårdt ind, og øjeblikkeligt undersøger sagen, og straffer de, der har lækket billederne, hedder det i en erklæring fra Udenrigsministeriet.

Den polske sikkerhedstjeneste, ABW, opdagede billederne den 28. september i år, og billederne er blevet fjernet igen.

I flere lande

Men pressetalsmanden for ABW, Maciej Karczynski, siger, at billederne har bredt sig til ukrainske, tyske og amerikanske hjemmesider.

Blokeret på internettet

Selvom både Rusland og Ukraine effektivt har blokeret for hjemmesiden på opfordring fra ABW, så har sikkerhedstjenesterne i Tyskland og USA oplyst, at de ikke kan blokere hjemmesiderne af juridiske grunde de to steder, skriver det polske nyhedsbureau, PAP.

Appel

Polens udenrigsminister Radoslaw Sikorski har i en appel til de polske medier, bedt om at billederne ikke offentliggøres i Polen.

LÆS  Borgmester politianmelder PiS-topfolk for vold
LÆS  Ambassadør rejser hjem med fin dansk orden