Polen går videre til finale i Melodi Grand Prix

  polsk_melodi_grand_prix

  Monika Kuszyńska er lam i underkroppen efter hun i 2006 var ude for en trafikulykke. Derfor sad hun i kørestol på scenen i Wiener Stadthalle. Foto: Thomas Hanses (EBU)


  WIEN: Den polske sanger Monika Kuszyńska er klar til finalen i det internationale Melodi Grand Prix – Eurovison Song Contest.


  Polen kommer på scenen, når der lørdag aften er finale i det internationale Melodi Grand Prix – Eurovison Song Contest.

  I den anden semifinale, som blev afviklet torsdag sang den polske deltager Monika Kuszyńska sig til en plads blandt de 27 finalister.

  Den polske sanger var den sidste, der fremførte sit nummer ”In the name of love” i semifinalen.
  .
  Stemmer fra seerne og en fagjurys bedømmelse afgjorde tilsammen, hvilke 10 lande der skulle gå videre til finalen, sammen med 10 lande fra den første semifinale og syv lande, der på forhånd var sikret en finaleplads.

  Sang nummer 18 i finalen

  De øvrige lande i finalen bliver: Slovenien, Frankrig, Israel, Estland, Storbritannien, Armenien, Litauen, Serbien, Norge, Sverige, Cypern, Australien, Belgien, Østrig, Grækenland, Montenegro, Tyskland, Letland, Rumænien, Spanien, Ungarn, Georgien, Aserbajdsjan, Rusland, Albanien og Italien.

  Monika Kuszyńska optræder som nummer 18 i finalen.

  Danmark røg ud

  Danmark gik ikke videre fra den første semifinale tirsdag, mens Australien ekstraordinært deltager i anledning af, at sangkonkurrencen har 60-års fødselsdag.

  Se Monika Kuszyńskas optræden i semifinalen

  Monika Kuszyńska - In The Name Of Love (Poland) - LIVE at Eurovision 2015: Semi-Final 2