Polen har ansøgt om værtskab for vinter-OL i 2022

  Polen_ansøger_om_værtsskab_for_vinter-OL_2022_i_Krakow_og_Zakopane
  Skisportsteder skal lukkes fra den 28. december og foreløbig frem til 17. januar. Arkivfoto.

  Polens populære skisportsby Zakopane skal lægge pister til dele af OL, hvis Krakow vinder værtsskabet i 2022. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KRAKOW: Polen har nu officielt ansøgt om værtsskabet for vinter-OL 2022. Krakow i det sydlige Polen er oppe imod fire andre byer.


  Krakow har nu officielt sendt en ansøgning af sted til Den internationale olympiske kommité (IOC) i Lausanne i Schweiz om at blive værtsby for vinter-OL i 2022.

  Samarbejde med Zakopane og Slovakiet

  Hvis Krakow tildeles værtsskabet vil de olympiske vinterlege 2022 komme til at udspille sig delvist i en olympisk by i Krakow tæt ved byens ny arena, der åbnes senere i år. Også den populære skisports-by Zakopane i Tatra-bjergene syd for Krakow bliver en del af legene sammen med det slovakiske skisportssted Jasna, hvis vinter-OL kommer til Krakow.

  Opbakning fra polsk regering

  – Ansøgningen er resultat af mange måneders hårdt arbejde, sagde tidligere olympiske snowboarder Jagna Marczulajtis-Walczak, der står i spidsen for det polske bud.

  – Vi har lige fra begyndelsen fået stor opbakning fra statsministeren, den polske regering, parlamentet og de lokale myndigheder, sagde hun.

  Kæmper mod fire andre byer

  Krakow kæmper om værtsskabet med fire andre byer: Beijing i Kina, Oslo i Norge, Lviv i Ukraine og i den største by i Kasakhstan: Almaty.

  IOC offentliggør i juli 2015, hvilken by der får værtsskabet for vinter OL i 2022.