Polen har testet nyt Patriot luftforsvarssystem

Patriot
Fredag testede Polen den første leverance af Patriot luftforsvarssystem i Torun. Den polske præsident og forsvarsminister deltog i markeringen. Foto: KPRM.

TORUN: Præsident Andrzej Duda og forsvarsministeren var med, da Polen testede det første Patriot luftforsvarssystem.

LÆS  NATO-lande mødes i Lodz om krigen i Ukraine

Den polske præsident Andrzej Duda og forsvarsminister Mariusz Błaszczak var med, da Polen fredag testede de første Patriot luftforsvarssystem.

(Artiklen fortsætter under)

Det amerikansk Patriot-system bliver udgangspunktet for Polens mellemdistance luftforsvarssystem med navnet Wisla, oplyser embedsmænd til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Planen der blev til virkelighed

Præsident Duda sagde, at de første kontrakter om levering af Patriot-missilbatterier til Polen blev underskrevet for fire år siden.

– Hvad der blot var en plan i 2018, er blevet til virkelighed i dag. De første leverancer af Patriot-systemet er lige her. Jeg vil gerne takke alle dem, der har fået det til at ske, sagde præsident Andrzej Duda. Præsidenten sagde også, at når systemet er udbygget og integreret, så vil Polen uden tvivl have det mest avancerede luftforsvarssystem i verden.

Præsidenten sagde også, at det omfattende luftforsvarssystem var en åbenlys nødvendighed på grund af truslen mod Polens sikkerhed så hurtigt som muligt, set i lyset af krigen i Ukraine og den relaterede risiko og trussel, skriver PAP.

Ruslands anden krig mod Ukraine, blev indledt den 24. februar.

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.

LÆS  Russisk stats-tv: 5 millioner dollars i dusør for Lech Walesa

LÆS  Polen køber svenske fly til varsling og overvågning