Polen klar til semifinalen ved VM i håndbold

vm_håndbold_2015_polen_vinder_over_kroatien

Stor polsk glæde, da håndboldherrerne fik revanche fra EM 2014, ved at besejre Kroatien i VM kvartfinalerne. Polens næste modstander bliver Qatar i semifinalen på fredag. Foto: MBPN Tech.

QATAR: Det lykkedes Polen at kvalificere sig til semifinalerne ved VM i håndbold efter sejr over Kroatien.

De polske håndboldherrer overraskede tirsdag aften ved at slå Kroatien med cifrene 24 – 22.

Polen foran ved pausen

Kroatien kom bedst fra start, men polakkerne fulgte hurtig med og var foran med tre mål i første halvleg. Ved halvleg var Polen foran med 12 – 10.

Comeback til Kroatien

Efter pausen var det kroaterne der kom bedst fra start ved at kæmpe sig frem til 13 – 12. Kroaterne havde skiftet målmanden ud, og trods mange afslutninger sørgede han for at Polen først kom på måltavlen ved udligning til 13 – 13. Men Kroatien fortsatte sin fremgang til cifrene 15 – 13, og det fik Polens landstræner til at bede om time-out. Det ændrede ikke meget, og kroaterne kom foran igen med tre mål.

Og comeback til Polen

Men polakkerne kæmpede hårdt, og efter 48. minutters spil fik Polen udlignet til stillingen 18 – 18. Efter 57. minutters spil kom Polen foran 23 – 22 og scorede endnu engang til slutresultatet 24 – 22..

Semifinale mod Qatar

Polen skal nu møde Qatar, der vandt over Tyskland med 26 – 24. Semifinalerne spilles fredag.