WARSZAWA: Polen lykønsker Barack Obama for drabet på terroristlederen bag 11. september angrebet, Osama Bin Laden.


– Retfærdigheden har sejret, skriver Polens udenrigsminister Radek Sikorski på sin Twitter-konto, efter nyheden om, at amerikanske soldater har dræbt al-Qaeda-lederen Osama bin Laden i Pakistan i morges.

Fra Rom

– Det er en vigtig dag, også for Polen, siger præsident Bronislaw Komorowski fra Rom, hvor han deltog i saligkåringen af den afdøde polske pave John Paul II.

– Vi må huske, at et af formålene med koalitionen vi deltog i for ti år siden i kampen mod terror, netop var at fange og uskadeliggøre de ansvarlige for angrebet på World Trade Center i New York og andre steder i USA den 11. september 2001.

– Det er Barack Obamas personlig succes, og en sejr for USA, siger den polske præsident.

Skræk og advarsel

– Det er et signal til skræk og advarsel for alle fjender af frihed i hele verden, at hvis de dræber vore borgere, vil det ikke ske ustraffet, siger udenrigsminister Sikorski senere fortalte TVN24 nyheder station.

– Vi er vågnet op til en mere sikker verden, siger den polske udenrigsminister.

Dræbt i Pakistan

Amerikanske specialstyrker angreb en villa i Abbottabad, 60 km nord-øst for Pakistans hovedstad, Islamabad, hovedstaden i Pakistan, hvor elitesoldater efter en ildkamp, dræbte Osama bin Laden med et skud i hovedet, og har taget ham med til USA til DNA-test.