Polen: Ny tysk-russisk gasledning bliver ikke bygget

  nord_stream_2

  Anden del af gasforbindelsen mellem Rusland og Tyskland bliver droppet, siger Polens udenrigsminister. I december afgør den danske regering, om der skal bygges en gasledning mellem Polen og Danmark. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens udenrigsminister Witold Waszczykowski siger at den planlagte gasledning Nord Stream II mellem Tyskland og Rusland bliver droppet.


  Den nye kontroversielle tysk-russiske gasledning (Nord Stream II), der skal sikre gasleverancer til Tyskland og andre lande fra Rusland uden om Polen og Ukraine, bliver ikke til noget. Det siger Polens udenrigsminister Witold Waszczykowski til netavisen onet.pl.

  Ikke officielt

  – Der bliver ikke nogen Nord Stream II, siger Waszczykowski. Han tilføjer dog, at beslutningen endnu ikke er officiel.

  – Uofficielt ved vi, at gasmængderne gennem Nord Stream I vil blive øget, og det er nok til at tilfredsstille Gazprom, så der ikke er behov for den nye Nord Stream II, tilføjer udenrigsministeren.

  Dansk-polsk gas

  Polen arbejder hårdt for etableringen af Baltic Pipe, der er et dansk-polsk-norsk gasprojekt, der skal fjerne polakkernes afhængighed af gas fra Rusland, når den russisk-polske gasaftale udløber i 2022.

  Den danske regering tager stilling til projektet i december efter forudgående undersøgelser der fra dansk side gennemføres af energinet.dk.