Polen øger overvågning af grænse til Rusland

  Polsk_politi_antiterrorøvelse_2010_0

  Grænsepolitiet og politiet i Polen skal overvåge grænsen til Rusland 24 timer i døgnet. Arkivfoto.


  GDANSK: Polen er ved at bygge seks vagttårne med kameraer til overvågning af den polske grænse til Rusland ved Kaliningrad.


  Polens 200 kilometer lange landegrænse med Rusland ved den russiske enklave Kaliningrad er ved at blive forstærket med seks nye vagttårne og kameraer.

  Forskellig højde

  Tårnene er bygget i højder på fra 35 og 50 til meter, med døgnovervågning og hjælp fra kameraer og avanceret udstyr ved grænseovergangene.

  Testfase i gang

  – Vi er i gang med testfasen af de tekniske installationer på tårnene lige nu, siger Miroslawa Aleksandrowicz fra grænsepoliti til det polske nyhedsbureau PAP. Overvågningen af grænsen med det nye udstyr ventes at være helt på plads i løbet af juni, oplyser grænsepolitiet.

  EU-grænse

  De samlede udgifter til øgede grænseovervågning er på 14 millioner zloty, men hovedparten kommer fra EU, da det både er en EU og en Schengen-grænse.

  Fire grænser

  Polen har fire grænseovergange til Rusland – eller til Kaliningrad. Det er byderne Gronowo, Grzechotki, Bezledy og Goldap. Sidste år passerede 3,2 millioner polakker grænsen, og 3,3 millioner russere kom over grænsen til Polen.