Polen ønsker Danmark succes med EU-formandskab

  Polens_regering_på_EU_besøg_i_Danmark_polennu

  Danmarks Europaminister Nicolai Wammen hilser på den polske statsminister, Donald Tusk, under besøget i København. På billedet ses også den polske udenrigsminister Radek Sikorski, hans danske kollega Villy Søvndal, danske Margrete Vestager, den polske europaminister Mikolaj Dowgielewicz og den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: Polens regering.


  KØBENHAVN: Den polske regerings top var i København i denne uge, for at overdrage EU-formandskabet til Danmark.


  – Overdragelsen af formandskabet til Danmark sker med stor glæde, fordi Polen og Danmark deler de samme værdier, sagde den polske statsminister Donald Tusk i København. Det skete samtidig med, at Europa-Kommissionen og repræsentanter for Europa-Parlamentet var i Danmarks hovedstad.

  Polen, Danmark og Cypern

  Cyperns præsident Dimitris Christofias, deltog også i overdragelsen af formandskabet. Det er Cypern der skal overtage efter Danmark til sommer. Polen, Danmark og Cypern arbejder sammen om de tre formandskaber.

  – Vi mener, at europæisk integration er svaret på problemerne i Europa, sagde Polens statsminister.

  – Nøglen til at løse problemerne ligger i hænderne på medlemslandene. Man kan ikke bebrejde EU-institutionen i sig selv. For at vinde tillid blandt borgerne i EU, må vi arbejde sammen.

  Donald Tusk sagde til den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt, at Polen ønsker Danmark “succes med det danske formandskab i de vanskelige tider.

  – Europa har brug for en som dig – med dit mod og et stort smil. Held og lykke!, sagde Tusk til sin danske kollega.

  Polens formandskab

  Inden afrejsen til Danmark sagde Donald Tusk om det polske formandskab:

  – Jeg har ikke personligt gjort meget, men et par hundrede unge mennesker, der var motiverede og velforberedte i Polen og folkene i Bruxelles, har fremmet kendskabet til Polen, på en måde der ikke er set i årevis.

  – Med Polens debut ved roret for EU, så vi det som en stor chance for at fremme kendskabet til Polen i Europa, vi nåede målet næsten 100 procent, sagde han inden han overdrog titlen som EU-for mand til Helle Thorning-Schmidt og Danmark.