Polen og polsk identitet til debat i Danmark

  clara_antonie_binczak_lindhardt_polennu_dr

  DR journalist Clara Binczak Lindhardt er blandt talerne, når Silba holder sin årlige konference om Polen. Her ses Lindhardt (tv.) i Deadline i forbindelse med de polske kvinders protester i Polen mod ny abortlov i begyndelsen af oktober. Privatfoto.


  KØBENHAVN: Dansk tværpolitiske ungdomsorganisation har polsk identitet, polsk presse og Smolensk-ulykken til debat på konference om Polen.


  DR journalist Clara Binczak Lindhardt er blandt talerne, når den tværpolitiske ungdomsorganisation Silba har de nye tider i Polen som emne på en konference i Europahuset i København den 18. november. Foreningen arbejder for demokrati og dialog i Central- og Østeuropa.

  En nøglespiller

  Silba skriver i oplægget til konferencen, at Polen er blevet en europæisk nøglespiller, der skal regnes med i den globale, politiske og sikkerhedsmæssige situation.

  Polsk identitet

  Silbas Joanna Landsvig indleder konferencen med at tale om polsk identitet nu og i fremtiden. Herefter taler Cecilie Stokholm Banke fra DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier) om Smolensk ulykken den 10. april 2010, og om hvordan en tragedie kan spille ind i debatten om national identitet.

  LÆS MERE
  Facebook: Silba konference 18. november

  DR journalist om medier

  Clara Binczak Lindhardt, der har indgående kendskab til Polen, skal fortælle om mediernes rolle i Polen og de aktuelle forhold for polske presse. Den nye polske regering har været udsat for massiv kritik, blandt andet for at have fyret regeringsfjendtlige journalister på de statsejede medier.

  Polen og resten af verden

  Claus Mathiesen, der er en anerkendt forsker fra Forsvarsakademiet og specialist i blandt andet Rusland og NATO, er den sidste taler på Silbas Polens konference. Han vil fortælle om Polens rolle i en ny og globaliseret verden, og om situationen omkring Østersøen.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Silba events 2016