Polen præger håndboldfesten i Aarhus

  polsk-haandboldfest-aarhus

  Et par tusinde polske tilskuere har fulgt Polen i de to første kampe. I aften ventes endnu flere til kampen mod Rusland, der afgør om Polen går videre til mellemrunden. Foto: Maja Giannaccaro, polennu.dk


  AARHUS: Håndboldfesten i Aarhus åbner officielt i eftermiddag Ridehuset i Aarhus, hvor Polen vil være til stede med informationer om landet.


  Aarhus inviterer i dag klokken til håndboldfest i Ridehuset, hvor der er åbent hver dag, så længe Danmark er med i turneringen.

  Polen vil også være til stede i Ridehuset. Siden i tirsdags har Den Polske Turistorganisation vist flaget i butikken “Polen i Aarhus” i Frederiksgade 76. Fra i dag udvides aktiviterne med stande og informationsboder i Ridehuset.

  Regionen Pomorskie, hvor Gdansk er hovedbyen, og Polens bedste håndboldklub, Targi Kielce, tager også del i håndboldfesten.

  Dansk succestræner på besøg

  Butikken i Frederiksgade vil fortsat være åbent, og lørdag klokken 13 kommer den danske træner for det polske kvindelandshold, Kim Rasmussen, på besøg. Holdet blev i december overraskende nummer fire ved VM.

  Fantastiske polske fans

  I den seneste uge har de polske håndboldfans ogsåsat deres præg på Aarhus, hvor deres landshold spiller de indledende kampe.

  Op mod et par tusinde polakker har overværet Polens kampe i NRGi Arena, hvor de har skabt en fantastisk stemning.

  – Dem kommer vi godt nok til at savne, hvis Polen ryger ud, sagde en dansk official efter Polens seneste kamp.

  Polen skal slå Rusland

  Om Polen må forlade turneringen afgøres i aften. De polske hold har spillet to dramatiske opgør mod henholdsvis Serbien og Frankrig. Begge kampe endte med et polsk nederlag på et enkelt mål.

  Derfor skal holdet i aften vinde over Rusland i den sidste kamp for at have en chance for at gå videre til mellemrunden. De to lande er arvefjender på håndboldbanen, så der er lagt op til et nyt drama og ekstra stemning på tilskuerpladserne.

  Kommer Polen videre venter tre kampe mere i Aarhus i mellemrunden.