tour_de_pologne_2016_polen_rundt
WARSZAWA: Cykelløbet Polen Rundt – eller Tour de Pologne – blev tirsdag skudt i gang for 73. gang og med rekord stor polsk deltagelse.
LÆS  Seks mennesker brændt inde i Warszawa


Tirsdag blev den 73. udgave af Polens største cykelløb – Polen Rundt eller Tour de Pologne – skudt i gang i den lille by Radzymin i udkanten af Warszawa.

Historisk rute

Dagens løb og første etape var på 135 kilometer langs floden Wisla, og ind mod Warszawa, som var slutmålet for den første dag. Det er en strækning der har stor symbolsk betydning for polakkernes frihedskamp i de polsk-sovjetiske krige fra 1919 til 1921. Vinderen af dagens etape blev italieneren Davide Martinelli fra cykelholdet Etixx-Quick-Step.

Polsk rekord

Der er rekordmange polakker med i året tour. 24 i alt der kører for både det polske landshold og for udenlandske hold. Bedst på tirsdagens etape var holdkaptajnen på Team Sky, Michael Kwiatkowski med en placering som nummer 8. I alt var der 199 deltager ved starten, fordelt på 25 cykelhold.

FØLG STILLINGEN
Eksternt link: Feltet.dk på dansk fra Polen Rundt


Kvinde debut

I årets Polen Rundt vil der for første gang være et løb for kvinder. Det fordeler sig over tre etaper i blandt andet Tatra-bjergene i det sydlige Polen.

Syv etaper

Polen Rundt løbet er på syv etaper med en samlet strækning på 1.184 kilometer. Polen Rundt afsluttes i Krakow i det sydlige Polen på mandag.

LÆS MERE
Eksternt link: Tour de Pologne 2016 (engelsk/polsk)

LÆS  Warszawa borgmester hos dansk ambassadør
LÆS  Nye afsløringer om Kaczynski-misbrug af statens fly