Polen sætter hæren ind i Dover for at hjælpe chauffører

Hæren til Dover for at coronateste
Juleaften drog 60 personer fra en medicinsk militær enhed i det polske forsvar, til den britiske kanalby Dover, hvor tusindvis af polske lastbilchauffører er strandet. Foto: Tomasz Nowak.

DOVER: En særlig militærenhed rejste juleaften fra Warszawa til Dover for at hjælpe de britiske myndigheder med at corona-teste polske chauffører.

LÆS  Corona tal fra Polen: 212 smittede polakker

Mandag lukkede Frankrig af for al trafik fra Storbritannien, blandt andet fra kanalbyen Dover, hvor tusindvis af lastbiler holder i kø for at komme over den britiske kanal. Mange af lastbilerne er med polske chauffører, der ufrivilligt har måtte holde juleaften i deres lastbiler.

Test i Dover

Frankrig har efter pres genåbnet grænsen, men kun for chauffører, der har fået taget en negativ corona-test. Myndigheder i Storbritannien oplyser, at alle chauffører ville blive testet så hurtigt som muligt, men det ville tage tid at test de mellem 8.000 og 10.000 lastbilchauffører, der skønnes samlet i området omkring Dover.

Derfor har den polske statsminister sendt flere hold med læger og andet personale fra den polske hær, til britiske Dover. Juleaften blev 60 personer sendt til kanalbyen for at hjælpe med at gennemføre de krævede test, så de polske chauffører hurtigt kan komme hjælp.

Nødhjælp ugen igennem

Ugen igennem har personale fra den polske ambassade i London, kørt ud med mad og drikke og andre fornødenheder til de strandede chauffører.

Det anslås at den polske hærs særlige medicinske enhed har gennemført 2.000 corona-test i Dover ved redaktionens afslutning. Polen vil sende flere soldater til Dover, og fortsætte med at corona-teste på vegne af briterne, indtil alle polske chauffører kan komme ind i Frankrig og hjem til Polen.

Støt polennu.dk
Støt polennu.dk. Tryk på banner.

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie.
Vi har leveret daglige gratis nyheder til danskere, hver dag siden 2008. Vil du hjælpe os nemmere gennem corona-krisen, abort-krisen, EU-krisen og hvad der ellers rører sig i Polen? Så støt polennu.dk her. Vælg mellem DKK
200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00

 

LÆS  Hæder til danske soldater på flagdag i Polen

LÆS  Corona tal fra Polen: 643 smittede polakker