Polen skal være vært for EM i volleyball 2017

  polen_vm_guld_i_volley_2014

  Polen blev verdensmestre på hjemmebane i september i volleyball. I 2017 skal Polen være vært for EM. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Det europæiske volleyball-forbund har meddelt, at Polen skal være vært for EM i 2017.


  Det ligger nu fast, at Polen skal være vært for europamesterskaber for herrer i volleyball i 2007. Det bekræftede det europæiske volleyballforbund CEV tirsdag.

  Fire polske byer

  CEV har ikke udpeget de byer der skal spilles i, men Polen har foreslået seks byer – og blandt disse skal der udvælges fire. De seks byer er Bydgoszcz, Gdansk, Lodz, Katowice, Krakow og Wroclaw.

  Finale i Warszawa

  Det polsk volleyball forbunds præsident, der er vicepræsident i CEV, Miroslaw Przedpelski lover, at selv om Warszawa ikke er med blandt de seks byer, så er det meningen af finalen skal spilles på det nationale stadion i Warszawa.

  Verdensklasse

  Polen var vært for VM i volley i september, hvor de polske herrer blev verdensmestre, blandt andet takke været et stærkt hjemmebane-publikum.

  I begrundelsen for valget af Polen skriver det europæiske volleyball forbund (CEV):

  – Hver af disse byer kan prale af at have spillesteder i verdensklasse, og tusindvis af fans der vil flokkes til kampene, i lighed med, hvad der skete for bare et par uger siden ved mændenes VM, hvor mændene i rødt og hvidt tog titlen for anden gang nogen sinde.

  Volleyland

  CEV skriver også, at Polen har fået øgenavnet ‘Volleyland’ efter den store succes ved VM. Mandag fik de polske volleyherrer også en medalje af den polske præsident, Bronislaw Komorowski, som tak for indsatsen for Polen.