Polen støtter Danmark i aften ved EM håndbold

  Justyna_Krawczyk_polen_danmark_aarhus_dansk_polsk_ungdom_Maja_Giannoccaro_polennu

  Formanden for Dansk-polsk Ungdom, Justyna Krawczyk, i Ridehuset i Aarhus, hvor danskerne kan få rød-hvid støtte i aften. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk


  AARHUS: Polen er ude af kampen om en medaljeplads ved EM håndbold i Danmark, men de polske fans i den jyske hovedstad støtter nu Danmark.


  Danmark kan regne med polsk opbakning i aften, når danskerne møder Kroatien, som sendte Polen ud af EM. Det sker i Ridehuset i Aarhus, hvor kampen vises på storskærm, og hvor Polen har en stand.

  Vundet i Aarhus

  – Vi har været rigtigt glade for at møde aarhusianerne, og vi vil gerne sige tak ved at støtte Danmark, siger Justyna Krawczyk, der er formand for foreningen Dansk-Polsk Ungdom. I aften maler hun sammen med sine polske og danske venner, Dannebrog i ansigterne på de interesserede i Ridehuset, under kampen mellem Danmark og Kroatien.

  Udstyr i rødt og hvidt

  Foreningen har i forbindelse med Polens kampe været til stede ved kampene med udstyr og ansigtsmaling, så alle polske og danske fans kunne blive klædt rigtig på.

  Sammen med repræsentanter for den polske turistorganisation, to polske regioner og polennu.dk har Dansk-Polsk Ungdom også bemandet den polske stand i Ridehuset og to pop-up butikker i Frederiksgade.

  Og selvom Polen ikke nåede semifinalen, bliver polakkerne i Ridehuset, hvor de i aften vil tilbyde de danske fans at få de rigtige farver på kinderne.

  Polen – Danmark

  – Vi havde set frem til en semifinale i dobbelt rødt og hvidt, men når Polen nu ikke kommer med, glæder vi os til at støtte Danmark og male danskerne i vores fælles farver, siger Justyna Krawczyk.

  – Polen har haft hjemmebane i Aarhus, og de polske fans har virkelig sat gang i løjerne.

  Over tusinde polske fans har været i Danmark og overværet kampene i Aarhus, hvor de har skabt ægte EM-atmosfære med slagsange og kampråb. Uanset resultatet af kampene vandt polakkerne tårnhøjt, når det gælder entusiasme og positiv håndboldstemning.

  Billet bøvl

  – Vi har været i gang under hele EM i Aarhus, og det har været hårdt. Vi fik ingen billetter til Polens kamp mod Kroatien, selv om vores frivillige var blevet lovet billetter til alle kampene i Aarhus for indsatsen.

  – Jeg tror polakkerne manglede vores opbakning i den sidste kamp. Havde Polen vundet var det blevet til et rent rødt og hvidt opgør i aften, siger Justyna Krawczyk.