Polen tabte fodboldlandskamp på “hjemmebane” i Dublin

polen_tabte_til_Irland

De grønblusede og deres fans havde mere at juble over end de hvid-røde. Foto: PZPN

DUBLIN: Med omkring 20.000 fans i ryggen spillede Polen næsten på hjemmebane fodboldlandskampen mod Irland, men irerne vandt 2-0.

Næsten 40.000 fans fulgte onsdag fodboldlandskampen mellem Irland og Polen i Dublin. De mange polakker, der arbejder og bor i Irland, satte deres præg på tribunerne.

Omkring halvdelen af tilskuerene støttede det hvid-røde polske hold, men det var ikke nok til en sejr.

Irland vandt 2-0 til glæde for den grønne halvdel af publikum.

Ciaran Clarke bragte Irland foran i det 35. minut med sit første mål i en landskamp.

Protester afvist

Målet til 2-0 faldt efter 76 minutter. Polakkerne appellerede for, at Wesley Hoolahan brugte armen, da han tog bolden med mod målet, men dommeren afviste protesterne og godkendte scoringerne.

Kampen mellem Irland og Polen var en venskabskamp. 22. marts spiller Polen mod Ukraine i kvalifikationsturneringen til verdensmesterskaberne i Brasilien i 2014.

Sejr over Rumænien

Opgøret var den anden polske landskamp i løbet af få dage. Lørdag mødte et landshold af spillere fra den polske liga Rumænien i forbindelse med en træningslejr i Spanien.

Den kamp vandt Polen 4-1 på mål af Pawlowski, Teodorczyk (2) og Lukasik.