Polen tabte i medrivende EM-opgør mod Frankrig

pl-frankrig

Trods nederlaget, kan de polske spillere være stolte over en flot kamp mod de franske favoritter. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk

AARHUS: Polen kæmpede spillede lige op med de franske stjerner, men EM-kampen endte med et nederlag på 27-28.

Polen tabte også sin anden kamp ved europamesterskaberne i håndbold. I et medrivende drama blev nederlaget til Frankrig på 27-28.

Polen løb på banen i Aarhus med en helt anden vilje og gejst end i den første kamp mod Serbien.

I kampens start løb de polske spillere flere gange fra franskmændene i lynhurtige kontraangreb. Til gengæld havde holdet igen problemer i det mere organiserede angrebsspil.

Stillingen skiftede mellem uafgjort og fransk føring, men efter omkring 13 minutter kom Polen foran for første gang. Målmand Szmal reddede et fransk skud, Polen løb hurtigt kontra og Chrapkowski gjorde det til 6-5, og kort efter fik Polen endnu et mål.

Uafgjort og franske føringer

I en situation, hvor begge hold havde en spiller udvist, fik Frankrig udlignet til 7-7, stillingen vekslede derefter igen mellem uafgjort og franske føringer.

Polen kom dog foran, da Lucak gjorde det til 11-10 efter endnu et hurtigt kontramål.

Polsk overvægt blandt tilskuerne

Den franske træner bad om time-out, og mens spillerne fik instrukser, kunne man for alvor høre, at polakkerne var i flertal blandt de 2.785 tilskuere.

– Polska! Polska! Polska! Kampråbet gjaldede under betonen i NRGi Arena og rækkerne bølgede i hvidt og rødt.

Det var dog Frankrig, der kom bedst ud efter timeouten. Med fire hurtige mål heraf tre fra stjernen Nikola Karabatic, kom Frankrig foran med tre, men Polen fik reduceret og ved pausen var stillingen 14-15.

Lynhurtig føring

På grund af en udvisning begyndte Polen anden halvleg med en spiller mindre på banen, men det generede ikke holdet. To franske fejl og to hurtige kontraløb af Krajewski bragte i løbet af 30 sekunder Polen foran igen med 16-15.

Der blev kæmpet om alle bolde, og kampen var ind i mellem kontant. De unge, der skulle tørre sved op på gulvet, var ofte inde med håndklæderne.

Efter ni minutter var stillingen 19-19, og Polen havde dermed allerede scoret ligeså mange gange, som holdet gjorde i hele kampen mod Serbien.

Overivrige spillere

Spillerne var tændte, nogle næsten overtændet, for eksempel. Michal Jurecki, der i sin iver for at score, et par gange skød over mål.

Mod Serbien var et af de polske problemer, at ingen kunne score på straffekast. I kampen mod Frankrig fik Polen kun et enkelt straffekast, som Bartosz Jurecki brændte.

Som i kampen mod Serbien stod Polen over for en stærk målmand. Cyril Dumoulin tog mange, gode polske forsøg, og han var medvirkende til, at Frankrig så ud til at lukke kampen. Med 12 minutter igen, var Polen bagud med 21-24.

Udligning et minut før tid

Polakkerne lod sig ikke slå ud, og et minut før tid udlignede holdets bedste spiller, Mariusz Jurkiewicz, til 27-27.

Det franske angreb blev fulgt af en balkan-agtig pibekoncert fra det polske fans, Karabatic gled på gulvet og var ude resten af kampen, men stjernens fravær forhindrede ikke Frankrig i at score.

De afgørende sekunder erstattede Polen målmand Szmal med en ekstra markspiller, men det sidste angreb endte med et polsk tremeterkast. Michal Jurecki skød direkte, men bolden blev igen reddet af målmand Dumoulin, og dermed tabte Polen igen med et enkelt mål 27-28.

Rusland skal besejres

I den anden kamp i puljen vandt Rusland over Serbien, og mens Frankrig er klar til mellemrunden, kan alle de tre øvrige hold risikere at ryge ud.

Hvis Polens skal gå videre, skal holdet slå Rusland i den sidste puljekamp på fredag i Aarhus.