Polen tabte til Portugal i fodbold efter selvmål

Polen tabte til Portugal i NL-gruppe A i fodbold. Portugals sejr til 1 – 3 blev slået fast af et polske selvmål i kampens sidste minutter. Foto: PZPN.

WARSZAWA: Polen tabte til Portugal i fodbold i Nations Leagues hjemme, efter et selvmål i de sidste minutter af kampen.

Polen tabte til Portugal i lørdagens opgør i Nations Leagues på det nationale fodboldstadion i Warszawa. En kamp, hvor de to internationale topspillere Robert Lewandowski og Ronaldo tørnede sammen.

Polen tabte til Portugal med 1 – 3. Det var polakkernes tredje kamp i gruppe 1 i Nations League.

Tidligere landsholdsspiller om kampen

Den tidligere polske landsholdsspiller Tomasz Klos sagde til det polske nyhedsbureau PAP efter kampen, at Polen for tiden ikke har et fodboldlandshold der kan true toprivalerne.

– I kampen mod Portugal var fansene de bedste på den polske side. Mod et holdt på det niveau, skal man ikke spiller med en formation på tre i forsvaret, siger Klos.

– Vi er nok alle klar over, hvor vores hold har været i lang tid, og hvilken slags fodbold portugiserne præsenterer, som er blandt favoritterne i Nations League. Forskellen var tydeligt synlig på banen. Portugiserne afslørede alle vores svage punkter, især i det defensive spil. De havde fuld kontrol over spillet, dikterede vilkårene og spillede, som de ville: De vidste, hvornår de skulle sætte farten op, konstruere et angreb, udnytte vores svagheder og nå målet. Derudover var deres engagement i spillet i forhold til vores spillere meget mere synligt, sagde den tidligere landsholdsspiller.

Polen tabte til Portugal

Portugal kom foran på et mål af Bernardo Silva i det 26. minut – godt ti minutter efter – i det 37. minut, kom Cristiano Ronaldo på måltavlen til stillingen 0 – 2, som også var stillingen ved pausen.

I anden halvleg fik polske Peter Zielinski reduceret føringen til 1 – 2 i det 78. minut, og pludselig var der mulighed for pointdeling, hvis de hvid-røde kunne score en gang mere. Det kunne de. I det 88. minut scorede polakkerne igen, men det var i eget mål efter en misforståelse i forsvaret.

Derfor var det Portugal og Ronaldo der slap bedst fra mødet. Polen tabte til Portugal med resultatet 1 – 3.