Polen ude af fodbold-VM med æren i behold

Fodbold VM
Fodbold-VM: Det var Frankrigs Mbappe der gjorde hele forskellen, da Polen søndag tabte til Frankrig i en spændende kamp, skriver flere polske medier. Foto: PZPL.

DOHA: Polens landshold vandt ikke mod Frankrig i 1/8-finalen ved fodbold-VM. En flot polsk indsats, men én fransk spiller gjorde forskellen.

Polen er ude af fodbold-VM i Qatar. Det er kendsgerningen, efter at fodboldlandsholdet tabte til Frankrig i 1/8-finalen. Det var et forvandlet polsk landshold, når man sammenligner med de tidligere kampe ved VM, og det blev en spændende og jævnbyrdig første halvleg mellem polakkerne og franskmændene. Det blev til store chancer, og de polske spillere havde tre oplagte forsøg indenfor få sekunder, men det blev ikke til nogen mål.

Link til DR: Se kampen på et minut her

I halvlegens 44. minut lykkedes det franskmændene at score til pausestillingen 1 – 0. En af Frankrigs helt store profiler K. Mbappe var en af de store profiler for Frankrig. Han scorede på en kontra i det 74. minut, og lagde en dæmper på polakkerne optimisme. Og et minut inde i overtiden, lavede han et pragtmål mod den chanceløse polske målmand. 3 – 0 et minut inde i overtiden. Håber om en polsk kvartfinale plads blev endegyldigt slukket.

Andet fodbold-VM mål

Men det var ikke slut med mål i den kamp, da der blev dømt straffespark mod Frankrig for hånd på bolden inde i feltet. Topscore for Polen, Robert Lewandowski, kunne score sit andet VM-mål ved en slutrunde. Men målmanden reddede, og alle troede at Lewandowski brændte. Men ved en særlig fint, bevægede den franske målmand sig ud af feltet, og der blev dømt omspark.

Anden gang scorede Robert Lewandowski sikkert, men han brugte samme trick. Så var stillingen 3 – 1 i fransk favør. Ni minutter inde i overtiden.

Trods nederlaget, er der positive reaktioner i de polske medier. De mener samstemmende, at det var Polens bedste kamp ved VM, og at en spiller – dobbeltmålscore og VM-topscore Mbappe – gjorde hele forskellen. Der havde ellers været stor kritik af det polske landshold ved fodbold-VM før kampen mod Frankrig.

Det var Robert Lewandowskis kampe nummer 138 for Polen, og Kamil Glik satte ny rekord for en forsvarsspiller med 103 kampe. Nu kan det polske landshold rejse hjem, og flere af spillerne kan holde juleferie hjemme i Polen efter uger i ørkensandet.