Polen udstiller værdifulde Kopernikus-værker i Tyskland

  kopernikus_udstilling_berlin
  Den berømte polske astronom Nikolaus Kopernikus blev født for 550 år siden onsdag. Det markeres med en dansk-polsk fest i København onsdag aften. Arkivfoto.

  I anledning af Polens EU-formandskab åbner der, den 23 september, en udstilling om Polen i Berlin. På udstillingen vises nogle af mest værdifulde objekter fra Kopernikus. Arkivfoto.


  BERLIN: Nicolaus Kopernikus originale værk ‘Om himmellegemernes bevægelser’ fra 1566, kunstgenstande og antikke bøger er Polens bidrag i til en udstilling i Berlin forud for det polske EU-formandskab.


  I anledning af Polens EU-formandskab åbner i september en udstilling om Polen på Martin Gropius Bau Museum i Berlin. På udstillingen vises nogle af mest værdifulde kunstgenstande fra polske museer, malerier af Kopernikus, samt astronomens uvurderlige værker, skriver Gazeta Wyborcza.

  Kopernikus samling fra museet i Olsztyn

  Næsten alle udstillingsobjekter, bl.a. Kopernikus bøger til medicin, bønnebogen, som han ejede, og den første polske udgave af “Om himmel-legemerne bevægelser” kom til museet i Olsztyn i 1854. I Berlin vises også den største samling af Kopernikus håndskrifter fra arkiverne i ærkebispedømmet i Warmia.

  Astronom, læge, og katolsk embedsmand

  Selvom den berømte polske astronom blev født og arbejdede det meste af sit liv i Torun, er mange af hans værker i dag i Olszyn, i Warminsko-Mazurskie regionen. Her var Kopernikus katolsk embedsmand, og arbejdede i mange år som sekretær og læge for hans onkel Lukasz Watzenrode, der var biskop i Warmia.

  Udstilling i Berlin

  I alt bidrager Polen med 14 uvurderlige samlerobjekter fra Nicolaus Kopernikus, samt mange andre udstillingsobjekter fra polske museer. Udstillingen åbner den 23. september og fortsætter frem til 9. januar 2012.

  LÆS MERE
  Eksternt link:
  udstillingen “Tür an Tür” på Martin-Gropius-Bau Museum