Polen vært for internationalt kvinde-topmøde

  polen_vaert_for_internationalt_kvindetopmoede_i_warszawa_2016

  Polen er et af de lande, hvor flest kvinder er beskæftiget med tekniske fag, siger formand for det internationale kvindetopmøde Irene Natividad. Foto: Tommy Haggmark, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polen er valgt som vært for dette års internationale topmøde for kvinder. Topmødets formand kalder Polen et fantastisk eksempel for andre lande.


  Når verdens højest placerede kvinder traditionen tro mødes til det årlige internationale topmøde for kvinder, der i daglig tale kaldes “Kvindernes Davos”, så sker det denne sommer i den polske hovedstad Warszawa.

  Et fantastisk eksempel

  – Polen er et fantastisk eksempel for andre økonomier i regionen, siger formand for det internationale kvindetopmøde Irene Natividad til dagbladet Rzeczpospolita. Hun tilføjer, at Polen i øjeblikket har den stærkeste økonomi i regionen og samtidig ledes af en kvinde.

  Polske kvinder kan teknik

  Topmødet i Warszawa har den digitale æra som tema og vil fokusere på kvinders kreativitet og bidrag til innovative løsninger.

  Natividad gør opmærksom på, at Central- og Østeuropa er en af de regioner, hvor flest kvinder er beskæftiget i tekniske erhverv som for eksempel forskere og ingeniører.

  1000 deltagere

  Det forventes, at cirka 1000 kvinder med topposter inden for politik, økonomi, forskning og erhvervslivet fra 70 forskellige lande vil deltage i det internationale topmøde for kvinder, der skal foregå den 9.-11. juni i Warszawa.

  Det forventes, at cirka 30 kvindelige ministre vil deltage fra forskellige lande.