Malgorzata_Hudyma_polennu
STOCKHOLM: Polen vil efter EM 2012 i fodbold satse på at lokke turister til landet med spa, wellness og en kulturby.
LÆS  Polens fodboldlandshold fik uafgjort mod Portugal


Sommeren 2012 har været god for polsk turisme. Polens værtsrolle under EM 2012 i fodbold, lokkede mange turister til de fire polske spillerbyer; Gdansk, Poznan, Wroclaw og Warszawa.

Fodboldfans kommer igen

81 procent af de udenlandske fodbold fans under sommerens EM svarede i en undersøgelse, at de med glæde kommer tilbage til Polen.

92 procent af dem, ville anbefale Polen som turistmål til familie, venner og bekendte.

Men da fodbold-EM i Polen er overstået, har Polens turistorganisation fået nye prioriteter.

Spa og wellness

– Nu vil Polen satse på at lokke turister til med spa og wellness tilbud, siger chefen for Polens Turistorganisation (PTO) i Norden, Malgorzata Hudyma i et interview til det internationale turistmagasin, TTG.

Flere kurbyer

I Polen findes der mange kurbyer – de mest kendte i den nordlige del af Polen er Sopot og Kolobrzeg ud til Østersøen, hvor det danske landshold havde base under EM 2012 i fodbold. Det er især i det område, at den polske turistorganisation i Norden, vil lokke wellness-hungrende skandinaver til.

EU Kulturby 2016

Men Polen vil også gøre en særlig indsats for den polske by Wroclaw, der i 2016 er udråbt som europæisk kulturby, siger den polske turistchef.

– SAS har et direkte fly fra København, men jeg håber snart de åbner for andre alternativer fra Skandinavien, siger Malgorzata Hudyma.

SAS satser på Polen

– Polen er et meget vigtigt marked for os. Fra og med den 29. oktober tilbyder vi i alt otte flyruter mellem Skandinavien og Polen – fordelt på seks destinationer, siger kommerciel direktør i SAS, Joakim Landholm. SAS åbner bl.a. en ny rute mellem København og Lodz i Polen i denne måned.

LÆS  Brøndby vandt hjemme over Lechia Gdansk
LÆS  Præsident: Polakker til valg søndag den 13. oktober

Aarhus 2017

Aarhus er blevet udpeget som europæisk kulturby i 2017, som er året efter, Wroclaw nyder denne status.