Polens ambassade laver ny tekst til vejledning

  Jacek_Wojcikowski_polen_ambassade_3F_polennu

  Leder af den polske ambassades handelsafdeling, Jacek Wojcikowski, er blevet enig med embedsmænd fra det danske beskæftigelses-ministerium om ændringer i indholdet på kontroversiel vejledning. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Embedsmænd fra det danske beskæftigelses-ministerium og Polens ambassade er enige om at lave manual til polske virksomheder om.


  – Vi mødtes med embedsmænd fra det danske beskæftigelsesministerium fredag middag, siger den polske handelsattache Jacek Wojcikowski til polennu.dk.

  Forsidestof i Polen og Danmark

  Baggrunden for mødet var en ny manual fra Polens ambassade til polske virksomheder i Danmark, der blandt andet beskriver hvordan man skal have kontakt med danske fagforeninger. Manualen har været forsidestof i både polske og danske medier, og har udløst stor harme i Polen og Danmark.

  Enig med ambassade

  – Det danske ministerium er enige med os i, at det i hovedparten er en god og informativ manual for polske virksomheder i Danmark, der introducerer dem til alle aspekter ved det danske arbejdsmarked, siger Jacek Wojcikowski.

  Få passager skal ændres

  – Men vi blev også enige om to til tre passager, der skal ændres for at være sikre på, at der ikke kan ske misforståelser i læsningen af manualen. De passager vil vi nu skrive om, samtidig med at manualen skal opdateres med den nye lovgivning, der er vedtaget i forbindelse med Metro-byggeriet og Femern-forbindelsen, siger Jacek Wojcikowski til polennu.dk.

  Sagen startet af 3F

  Det var Fagbladet 3F, der startede sagen ved at afsløre, at Polens ambassade i manualen frarådede polske virksomheder at tegne overenskomst direkte med danske fagforeninger og i stedet rådede dem til at melde sig ind i en arbejdsgiverorganisation. Manualen oplyste også, at danske fagforeninger har anvendt ulovlige metoder og ikke har krav på at få lønsedler og andre papirer udleveret af de polske virksomheder.