Polens ambassadør i Danmark stopper

Den 43-årige polske ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys, stopper på ambassaden i Hellerup den 15. september, bekræfter ambassaden. Foto: Lars Møller, polennu.dk.

KØBENHAVN: Polens ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys stopper som ambassadør i midten af september.


Den 43-årige polske ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys, stopper med virkning pr. 15. september. Det bekræfter Polens ambassade overfor polennu.dk. Den vellidte og flittige ambassadør har været Polens repræsentant i Danmark, siden hun besøgte den danske Dronning Margrethe første gang den 13. november 2015, og dermed blev anerkendt som polske ambassadør.

Intet drama

Trods den megen uro i Polen, og mellem Warszawa og Bruxelles, så er der intet dramatisk i at den polske ambassadør nu bliver kaldt hjem. Moscicka-Dendys skulle have været tilbage i Warszawa for lang tid siden, men mange dansk-polske udfordringer – og en corona-krise – har forlænget ansættelsesperioden i Danmark i flere omgange.

Vi ville gerne have spurgt Henryka Moscicka-Dendys om hvad fremtiden byder på, og om årene i Danmark, men det må vore læsere have til gode, da den succesfulde ambassadør er hjemme i Polen for at holde ferie.

– Henryka Moscicka-Dendys har – hævet over enhver tvivl – ydet en stor og forbilledlig indsats for de dansk-polske relationer, og er en af de mest aktive og konstruktive ambassadører som Polen har haft i Danmark, mener polennu.dk.

Polen ekspert lektor Svend Gottschalk Rasmussen her sammen med Polens ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys. Foto: Lars Møller, polennu.dk.
Polens ambassadør til 100 året for Polens selvstændighed. Fra DR Koncerthus, hvor ambassadøren talte på dansk.
Ambassadøren med sin mand til galle på Amalienborg.
Ambassadøren med tidligere udenrigsminister i København. Arkivfoto.
To ambassadører til åbning af ny flyrute mellem Billund og Warszawa.
Festligheder ved markeringen af EM 2016 i håndbold, der blev spillet i Polen.