Polen tal nedlukning corona polen polske
Corona tallene er stigende i Polen. Den fjerde bølge er på vej, og det frygtes at smittetallene i november og december kan komme op på 40.000 nye daglige tilfælde. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens sundhedsminister har netop meddelt, at Polen forlænger landets corona nedlukning frem til den 18. april.

LÆS  Nu over en million bekræftede corona-smittede

Polens corona nedlukning skulle udløbe den 9. april. Men på grund af den enorme smittespredning forlænges nedlukningen nu foreløbig til den 18. april, sagde sundhedsminister Adam Niedzielski på et pressemøde onsdag.

Samme nedlukning

Det betyder, at hoteller, biografer, teatre og sportsanlæg over hele Polen skal forblive lukket. Børnehaver og frisørsaloner skal også været lukket. Restauranter må kun levere mad ud af huset. Nedlukningen blev indført i slutningen af marts, og har ikke haft den ønskede effekt. Polen er i en alvorlig krise-situation, sagde sundhedsministeren. Polen har verdens tredje største stigning i antallet af nye corona-tilfælde. Det er den dystre baggrund for den polske nedlukning.

Adam Niedzielski sagde også, at Polen på nuværende tidspunkt oplever den sværeste tid under hele pandemien. De polske sygehuse er presset, 80 procent af kapaciteten er opbrugt. Og stigningen i smitten fortsætter.

Godkendt mundbind

Polen opretholder også kravet om brug af maske. I Polen er ansigts-vesir ikke nok, da de ifølge de polske myndigheder ikke har den nødvendige effekt. Kun godkendte mundbind kan bruges.

EKSTERNT LINK: Rejsevejledning Polen – Udenrigsministeriet 

Polen er hårdt ramt af pandemiens tredje bølge med den britiske corona-variant. Det højeste smittetal på en dag var fredag den 26. marts i år med 35.143 smittede.

I alt er 2.456.709 polakker nu blevet bekræftet smittet med covid-19.

Støt polennu.dk, og få flere daglige nyheder fra Polen på dansk. Hvis ja: Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  Dagens polske tal: 581 nye corona-smittede

LÆS  Dagens polske corona tal: 12.153 nye smittede