Polens finansminister vil have afgifter på junkfood

mcdonalds_i_polen

Polens finansminister har planer om nye afgifter på junkfood. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

LÆS  Zabka vil være størst med selvbetjenings butikker

WARSZAWA: Polens finansminister vil indføre afgifter på sukker, fedt og saltholdige produkter skrive flere polske medier.

LÆS  Zabka vil være størst med selvbetjenings butikker

Polens finansminister vil indføre nye skatter og afgifter på produkter med højt sukker-, salt og fedt indhold, skriver dagbladet Dziennik Gazeta Prawna. Flere lande har allerede tilsvarende afgifter, en af dem betegnes i Danmark som sukkerafgift. Men også lande som Ungarn, Storbritannien, Spanien og Mexico har tilsvarende afgifter for at reducere forbruget af usund mad.

Branche: Duer ikke i Polen

Fødevareproducenter i Polen mener dog, at den slags skat kun virkede i højt udviklede økonomier, mens det i Polen vil betyde at mange forbrugere afskæres fra produkterne.

Lovregulering mod junkfood

Branchen vil hellere, som man har gjort i Belgien, indført særlige love der skal begrænse forbruget af fedt, salt og sukker fremfor en afgift. Et sådan tiltag vil øge sundheden, og ikke bare være en skjult skat.

Ifølge avisen, skal embedsmænd fra finansministeriet nu tale med kolleger i sundhedsministeriet, før et egentligt forslag præsenteres.

LÆS  Zabka vil være størst med selvbetjenings butikker

LÆS  Officielt: Rekordhøj inflation i Polen i maj måned