Polens forsvar på vigtig julemission

  polen_soldater_jule_mad_forsvar

  De polske soldater i Afghanistan får næppe en hvid jul, men de kan glæde sig over, at de i aften kan fejre julen med polsk mad, traditioner og julegaver hjemmefra. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Det polske forsvar har været på en særlig julemission, der har sikret julen for de polske soldater i udlandet.


  De cirka 500 polske soldater, der skal tilbringe julen i et fremmede land i nationens tjeneste, skal ikke hindres i at holde en traditionel polsk juleaften, mener det polske forsvar.

  Mission jul

  Talsmanden for hærens internationale missioner, oberstløjtnant Piotr Walatek siger til det polske nyhedsbureau PAP, at man gør alt for at de polske soldater kan få noget der minder om en polsk jul under fremmede himmelstrøg.

  Julemad med særfly

  De 140 polske mænd og kvinder der er udstationeret på Bagram og Gamberi baserne i Afghanistan får et overdådigt og komplet polsk julebord i aften. Forsvaret har med særfly bragt 1,2 tons polske delikatesser, hovedsagligt julemad som skinker, pølser, pierogi og sild til det urohærgede område.

  Også særønsker

  I Kosovo, hvor adgangen til fødevare er nemmere end i Afghanistan, har de 240 polske soldater modtaget over 600 kg polske specialiteter, blandt andet pølser og fisk. Også denne leverance er kommet med fly. De 50 polske soldater i Den Centralafrikanske Republik holder juleaften med 400 kg polske delikatesser. Har får man også polsk rødbede suppe.

  Lokal service

  De 40 polske soldater i Bosnien er ikke med i mission jul. De har bedt et lokalt cateringfirma om at sikre deres juleaften uden ”luftstøtte” fra Polen.

  Gaver på 3 kg

  De polske soldater har også modtaget pakker hjemmefra. De udstationerede har lov til at modtage pakker fra venner og familie, så længe pakkernes vægt ikke overstiger 3 kilo.