Polens grænser er igen åbne for borgere fra EU-lande

polen_eu_flag
Fra i dag er de polske landegrænser igen åbne for EU-borgere. Fra tirsdag bliver internationale rutefly igen tilladt, efter at have været suspenderet siden den 15. marts. Arkivfoto.

WARSZAWA: Fra i dag har Polen åbnet sine landegrænser til Tyskland, Litauen, Tjekkiet og Slovakiet for EU-borgere. Fra tirsdag tillades internationale flyruter igen.

LÆS  Corona tal fra Polen: 711 smittede polakker

Det er slut med 14-dages karantæne, hvis man ønsker at rejse ind i Polen fra et EU-land. Fra i dag er de polske grænser igen åbent for EU-borgere, som før corona-krisen. Fredag aften tog det blot 20 sekunder at passere grænsen mellem Tyskland og Polen, oplyser en kilde til polennu.dk.

Ikke EU-lande

Polens grænser til ikke-EU lande – der omfatter Hviderusland, Rusland og Ukraine – vil fortsat være lukkede på ubestemt tid. EU-kommissionen har dog anbefalet, at disse grænser åbnes igen den 1. juli.

Danske lempelser

I Danmark er det kun borgere fra Tyskland, Norge og Island, der kan rejse ind under særlige vilkår. Men fredag meddelte den danske ambassade i Warszawa, at der også er lempelser for polakker, der vil rejse ind i Danmark. Ambassadens meddelelse:

Den danske regering har meddelt en række ændringer i restriktionerne for rejser ind og ud af Danmark. Ændringerne indebærer blandt andet, at dansk-polske familier kan besøge familie og venner i Danmark i sommer. Denne type besøg er nu føjet til listen over de såkaldte ”anerkendelsesværdige formål” til indrejse i Danmark. Ændringerne træder i kraft fra 15. juni.

LINK TIL AMBASSADEN OM LEMPELSER

Polske restriktioner

Polens regering har ophævet mange af corona-restriktionerne, selv om der stadig er regler for hvor mange mennesker, der må være på samme tid i blandt andet butikker, restauranter og kirker.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Det første corona-dødsfald i Polen blev bekræftet den 4. marts, og siden den 15. marts har de polske grænser være lukkede.

LÆS  Corona tal fra Polen: 711 smittede polakker

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Mere nyt fra Polen på dansk?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Corona tal fra Polen: 98 smittede polakker