Polens grønne virksomheder satser på Arktis

  Polen_satser_på_erhvervs_fremstød_i_Arktis_med_rejse_til_Danmark_og_Grønland

  Polens ambassadør Henryka Moscicka-Dendys indledte mødet i Dansk Industri, der var første stop på de polske virksomheders rejse til Danmark og Grønland. Foto: Polens Ambassade


  KØBENHAVN: Polen satser på Arktis i nyt erhvervsfremstød. Polske firmaer med speciale i grøn teknologi besøger denne uge Danmark og Grønland.


  Polske virksomheder inden for grøn energi, high tech, innovative energiløsninger og avanceret industri indledte mandag deres besøg i Danmark og Grønland med et møde i Dansk Industri, hvor polske og danske virksomheder diskuterede de muligheder, der ligger i samarbejdet mellem landene.

  Stort potentiale

  Polens ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys indledte mødet med at opridse status for grøn teknologi i Polen, der udgør en stadig vigtigere del af polsk eksport.

  De polske virksomheder vil under det fire dage lange fremstød i Danmark og Grønland blandt andet mødes med virksomheder for at finde partnere til fremtidigt samarbejde.

  Til Grønland

  Efter mødet i København tager de polske virksomheder videre til Grønland, hvor de holder møde med de grønlandske myndigheder inden for naturressourcer, miljø, fiskeri, jagt og landbrug samt byggeri og infrastruktur.

  Det polske fremstød er arrangeret af Det Polske Agentur for Information og Udenlandske Investeringer PAIiIZ og varer frem til 10. december.