Polens håndbold piger videre efter sejr over Rusland

De polske håndboldkvinder med den danske landstræner Kim Rasmussen, sikrede sig torsdag aften adgang til mellemrunde ved EM, ved at besejre Rusland 29 – 26. Et resultat der betyder at Rusland er ude af EM. Foto: EHF.

GYOR: Polens håndboldpiger sikrede sig i torsdag adgang til mellemrunden efter spændende kamp mod Rusland.

Det lykkedes torsdag aften de polske håndboldpiger at hive de første point hjem ved EM 2014 i håndbold. Polen besejrede Rusland med 29 – 26 i en jævnbyrdig kamp, hvor Polen scorede først, men hvor de russiske piger hurtigt kom foran med tre mål.

Hurtig timeout

Det fik Polens landstræner, danskeren Kim Rasmussen til at forlange time-out, og det virkede. Efter 21 minutters spil var Polen foran 8 – 7, og kunne fortjent gå til pausen med en føring og resultatet 13 – 11.

Hektisk anden halvleg

Russerne kæmpede sig tilbage i kampen og otte minutter inde i anden halvleg fik de udlignet til 17 – 17. Og så fulgtes de to mandskaber ellers ad, og var skiftevis foran med et enkelt mål frem til stillingen 22 – 20 i russisk favør. Otte minutter før tid udlignede Polen til stillingen 24 – 24, og så var det Polens tur til at være i front, og de polske piger sikrede sejren på 29 – 26.

Polen – Danmark?

Den polske sejr betyder at Rusland er ude af EM, og at Polen skal møde nummer 1 og 2 i Danmarks gruppe B. Kampene spilles lørdag og mandag i Debrecen.