Polens længste tunnel er åbnet ved Zakopane

Zakopane tunnel
Jaroslaw Kaczynski indviede Polens længste tunnel lørdag, og opkaldte den efter hans afdøde bror og svigerinde, præsidentparret Maria og Lech Kaczynski. Foto: PiS.

ZAKOPANE: Lørdag blev landets længste vejtunnel åbnet i bjergene i det sydlige i Polen. Tunnelen gør turen mellem Krakow og Zakopane nemmere.

LÆS  Delresultatet af sidste års folketælling i Polen

Lørdag har Polen fået endnu en tunnel. Denne gang i Tatra-bjergene og på vejen til Zakopane. Den er 2.058 meter lang, og ligger cirka 65 kilometer fra Krakow.

Tunnel afslutter trafikkaos

Den nye tunnel skal gøre en ende på det trafikkaos og lange køer, der normalt er den nuværende vej mellem Krakow og vintersportsbyen Zakopane. Lørdag blev tunnelen indviet af partiformand Jaroslaw Kaczynski, der opkaldte tunnelen efter hans afdøde bror og hans hustru, det tidligere præsidentpar Lech og Maria Kaczynski.

Tunnelen løber gennem bjerget Luban Maly, og forbinder landsbyerne Naprawa og Skomielna Biała i Małopolskie regionen.

Arbejdet begyndte i 2017, men har været forsinket på grund af corona-pandemien. Den nye tunnel, der rummer en tosporet vej, har kostet cirka 1 milliard zloty, oplyser Polsk Radio.

EU repræsentant udelukket

En repræsentant for EU-kommissionen, som har bidraget økonomisk til tunnelen, fik ikke lov at holde tale ved åbningen. Det skrev han efterfølgende om på Twitter. Sammenstødene mellem EU og Polen tager til, efter at Kaczynski-regeringen har forstået, at EU holder penge tilbage, indtil EU-domstolens afgørelser følges.

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  

Støt polennu.dk
Støt polennu.dk. Tryk på banner.

 

LÆS  KRONIK: Støtte til Polen trods PiS-regeringen
LÆS  KRONIK: Støtte til Polen trods PiS-regeringen